1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Prijavite se

Najnovije firme

ELEKTROMEHANIČAR
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Advokat Ermin Gačanović
Korisničke ocjene
 
5.0 (1)
Igraonica Sretna Porodica Tuzla
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Prevodilačka agencija Linguance
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
SUDSKI TUMAČI SARAJEVO
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
DIGITAL MEDIA DESIGN
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Elektromehaničar VKV
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Restoran Picerija Dino
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)

Najnovije recenzije

Advokat Ermin Gačanović
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
1.0
SWAN - Preciosa
 
1.0
Babina Beauty Centar
 
5.0
BBI Centar
 
4.0
Art Kuća Sevdaha
 
5.0
 
Sarajevo Automobili Taxi Sarajevo Taxi
 

Sarajevo Taxi Sarajevo Taxi Popularno

Sarajevo Taxi
Sarajevo Taxi
Sarajevo Taxi
Sarajevo Taxi

Info

Adresa
Azize Šaćirbegović 96
Telefon
1515
E-mail
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Udruženje taxi vozača u Sarajevu osnovano je 1946. godine. U periodu od osnivanja do danas izvršeno je nekoliko oganizacijskih transformacija s ciljem efikasnijeg djelovanja.

Zbog dugogodišnjeg profesionalnog i odgovornog rada, Udruženje je 6. septembra 2001. godine odlukom Gradonačelnika dobilo privilegiju da u sastavu svoga naziva koristi ime grada što je bio poseban podstrek za kvalitetniji rad.

Od tada "Sarajevo-taxi" dobija formu savremenog i dobro organizovanog Udruženje, čijim radom i poslovima upravljaju njegovi članovi - samostalni taxi vozači - preko svojih predstavnika u organima Udruženja.

Bezbjednost, tačnost, udobnost, brzina, urednost i dostupnost korisniku prijevozne usluge, odlike su ove najveće i najmodernije taxi službe u državi Bosni i Hercegovini.

"Sarajevo-taxi", koji sa ponosom nosi ime Grada, nosilac je taxi prevoza u Kantonu Sarajevo koji je u cjelini pokriven modernom funkcionalnom Radio mrežom. To je najbolja garancija da će prijevoz biti brzo obavljen, a sigurnost korisnika je velika jer se svaka vožnja posebno evidentira. Da će usluga biti brza, garantiraju i 22 telefonske linije povezane sa Dispečerskim centrom koji radi neprekidno 24 sata, a opremljen je savremenim uređajima i kompjuterskom tehnikom. Pozovite nas i za samo jedan minut jedan od 1250 taxi vozača, članova našeg Udruženja, biće na Vašoj adresi, a dolazak je besplatan.

U strukturi voznog parka Udruženja uglavnom su zastupljena vozila iz proizvodnog programa Mercedes, Audi, Volkswagen, Hyundai i druga. Većina vozila su do pet godina starosti, sa ugrađenim klima uređajem i savremenom radio opremom. Prosječna starost vozača je 35 godina koji profesionalni m kvalitetno pružaju usluge prevoza svim korisnicima.

Svaki putnik u našim vozilima je osiguran. Grad je pokriven sa 72 taxi stajališta koja su locirana na mjestima gdje je izražena potreba za prijevoznim uslugama, posebno pred hotelima, željezničkoj i autobuskoj stanici, na aerodromu i svi značajnijim kulturnim i historijskim objektima i trgovima.

Uneseni podaci su informativnog karaktera. Ako ste vlasnik ili uposlenik ove firme i želite izmijeniti navedene podatke kliknite na dugme pored.
Zatraži ovaj unos

Karta

Korisničke recenzije

Prosječna ocjena od ukupno: 2 korisnika

Da bi napisali recenziju molimo registrujte se ili se prijavite.
Ukupna ocjena 
 
1.0
Kvalitet 
 
1.0  (2)
Cijena 
 
1.0  (2)
 
Sarajevo Taxi 2012-11-23 13:56:13 mineralna
Ukupna ocjena 
 
1.0
Kvalitet 
 
1.0
Cijena 
 
1.0
Recenzent: mineralna    23. Novembar 2012.
Top 10 Recenzenata  -   Sve moje recenzije

Nikad !!

Evo samo da se nadovezem na predhodnu recenziju i da spomenem bezobraznike kod autobuske stanice. Ako ste student nikad, al bas nikad ne sjedajte tu na taxi. Prvo sto ce vas "strpati" s troje dugih koji idu u istom smjeru i pri tome nece ukljuciti taximetar nego ce vam onako lupati cijene. Jos da dodam da se nijedan od gospode taxista nece ponuditi da vam stavi kofer u gepek nego to morate sami i kad ulazite i kad izlazite iz taxi-a.
Zato i od mene dobronamjeran savjet da ih izbjegavate.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
152
Prijavi ovu recenziju
Sarajevo Taxi 2012-11-23 13:07:46 Saka
Ukupna ocjena 
 
1.0
Kvalitet 
 
1.0
Cijena 
 
1.0
Recenzent: Saka    23. Novembar 2012.
Top 10 Recenzenata  -   Sve moje recenzije

Izbjegavati u širokom luku

Sarajevo Taxi je udruženje samostalnih taxi djelatnika pa ne bi bilo fer sve članove svesti pod istu kapu. Ipak, ono što radi većina i ono što Sarajevo Taxi poduzima ili ne poduzima uveliko se odražava na sve članove udruženja.

Naime, Sarajevo Taxi vozači na pojedinim štandovima kao što je aerodrom ili Željeznička stanica su poznati po svom bezobraznom ponašanju. Kraće relacije glatko odbijaju da voze. Duže relacije koje im odgovaraju voze ali većinom bez upaljenog taksimetra i po duplim cijenama. Najviše vole da zavrću strance koji su prvi put u gradu.

Sve ovo udruženje Sarajevo Taxi dobro zna jer se to dešava godinama i to rade apsolutno svi do jednog vozača na ovim štandovima. To im se očigledno toleriše i zbog toga neću pogriješiti ako kažem da je cijelo udruženje lopovsko.

Račun za vožnju u pravilu nećete dobiti nikad (ako izričito ne tražite, a i tad vas čeka beskorisni nota račun). Kusur takođe rijetko dobijate jer vozač podrazumijeva da mu ostavljate bakšiš. Vozila su po pravilu starija od 10 godina, prinuđeni ste slušati lošu muziku, udisati duhanski dim i smradove a prozor ne smijete otvoriti. Pojas nerijetko i ne funkcioniše a ako ga svežete vozač će vas ispratiti čudnim pogledom sa podsmjehom. Vozač će vas nerijetko daviti glupim pitanjima čak i kad vidi da vam nije do priče. Sve ovo važi za većinu, čast izuzecima kojih je malo.

U isto vrijeme sarajevski taksisti imaju tako snažan lobi da godinama sprječavaju uvođenje gradskog prevoza sa aerodroma (da bi oni mogli nesmetano operisati), uspjeli su izdejstvovati izuzeće od Zakona o fiskalizaciji (inače svi ostali privrednici MORAJU izdavati fiskalne račune) itd. itd.

Ako ste prvi put u Sarajevu i stigli ste na aerodrom NIKAD, ali baš NIKAD ne sjedajte u vozilo Sarajevo Taxija ispred izlaza jer ćete sigurno biti opljačkani ili ćete doživiti neugodnosti. Umjesto toga, nazovite nekoga od konkurencije (Crveni ili Žuti taksi) i oni će poslati vozilo koje će bez problema da vas odveze i do Ilidže ili Dobrinje ako treba, iako je relacija kratka, i naplatiće vam onoliko koliko otkuca taksimetar.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
253
Prijavi ovu recenziju
 
FacebookTwitterFeed