1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Prijavite se

Najnovije firme

ELEKTROMEHANIČAR
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Advokat Ermin Gačanović
Korisničke ocjene
 
5.0 (1)
Igraonica Sretna Porodica Tuzla
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Prevodilačka agencija Linguance
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
SUDSKI TUMAČI SARAJEVO
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
DIGITAL MEDIA DESIGN
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Elektromehaničar VKV
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)
Restoran Picerija Dino
Korisničke ocjene
 
0.0 (0)

Najnovije recenzije

Advokat Ermin Gačanović
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
5.0
Privatna stomatološka ordinacija - Aščerić dr Safet
 
1.0
SWAN - Preciosa
 
1.0
Babina Beauty Centar
 
5.0
BBI Centar
 
4.0
Art Kuća Sevdaha
 
5.0

Recenzije koje je napisao/la Saka

8 rezultata - prikazujem 1 - 8
 
Stolari
 
2015-07-09 22:37:48 Saka
Ukupna ocjena 
 
1.5
Kvalitet 
 
2.0
Cijena 
 
1.0
Recenzent: Saka    9. Juli 2015.
Tek obnovljeno: 9. Juli 2015.
Top 10 Recenzenata  -  

Osrednji kvalitet, neljubazno osoblje, visoka cijena

Izradu ugradbenog plakara većih dimenzija povjerili smo MAMASu zbog blizine i širokog izbora materijala. Relativno visoka cijena i početna ljubaznost osoblja trebalo je da garantuje i kvalitet izrade. Sve im je objašnjeno i nacrtano tako da praktično nisu ni imali posla što se tiče dizajna. I pored toga morao sam više puta ispravljati crtež samozvane arhitektice jer su uporno mijenjali dizajn.

Bilo kako bilo, na dan ugradnje kasnili su skoro dva sata jer su pogriješili ulaz, iako se stan nalazi u istoj ulici gdje i oni, desetak metara dalje. Valjda je bilo teško zapamtiti dvocifreni broj ulaza. Majstori su se već umorili i prije početka radova jer su dijelove dva puta iznosili na peti sprat (iako smo im i mi kao klijenti rado pomogli). Komentar odgovornih na kritike o greški i kašnjenju je bio "Pa šta" i "Bezobrazno od vas".

Što se tiče samog plakara opet razočarenje. Elementi su bili izrazito loše kantirani, naprosto sa šupljinama između trake i elementa, imali su dosta sitnih oštećenja (što bi se donekle i dalo tolerisati), a svako staklo je bilo izgrebano, ogledalo slomljeno. Jedino što je ispunjavalo nivo kvaliteta je materijal i majstori koji su dosta kvalitetno uradili posao na licu mjesta.

Kada smo odgovornima ukazali na nedostatke oni su se obrušili na nas kako im se ne sviđa naš ton i kako su nas navodno unaprijed upozorili da se to ne može uraditi. Kada smo im pokazali i neka oštećenja u stanu napravljena prilikom montaže počeli su i sa uvredama. Kako oni navodno rade za elitu, kako su oni najbolji, kako su oni arhitekte (gospođica je uzgred tek apsolvent), a mi nismo sklonili namještaj (valjda je po njoj trebalo isprazniti stan da bi oni imali prostora za rad).

Ogledalo i stakla su zamijenili, a najlošije elemente odnijeli na ponovno kantiranje nakon čega su se vratili savršeni (što dokazuje da se ipak može uraditi). Ostali kantovi koji nisu ponovo urađeni su se ubrzo takođe odlijepili ali više nismo htjeli da se žalimo jer ne želim više da imam posla s njima.

Uz sve to pokušali su i da nam podvale fakturu bez fiskalnog računa na plaćanje, kako bi ukrali i PDV. Naravno to nisam htio dozvoliti pa sam izričito tražio fiskalni račun prije konačnog plaćanja.

Finalna preporuka: ako želite loš kvalitet, mizernu uslugu uz uvrede prepotentne tatine kćeri, visoku cijenu bez fiskalnog računa i tretman kao da vam džaba rade - izaberite MAMAS. U svakom drugom slučaju potražite malo bolje, naći ćete sigurno i bolji kvalitet i ljubaznije osoblje koje cijeni vaš teško zarađen novac.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
1717
Prijavi ovu recenziju
Taxi
 
2012-11-23 13:07:46 Saka
Ukupna ocjena 
 
1.0
Kvalitet 
 
1.0
Cijena 
 
1.0
Recenzent: Saka    23. Novembar 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Izbjegavati u širokom luku

Sarajevo Taxi je udruženje samostalnih taxi djelatnika pa ne bi bilo fer sve članove svesti pod istu kapu. Ipak, ono što radi većina i ono što Sarajevo Taxi poduzima ili ne poduzima uveliko se odražava na sve članove udruženja.

Naime, Sarajevo Taxi vozači na pojedinim štandovima kao što je aerodrom ili Željeznička stanica su poznati po svom bezobraznom ponašanju. Kraće relacije glatko odbijaju da voze. Duže relacije koje im odgovaraju voze ali većinom bez upaljenog taksimetra i po duplim cijenama. Najviše vole da zavrću strance koji su prvi put u gradu.

Sve ovo udruženje Sarajevo Taxi dobro zna jer se to dešava godinama i to rade apsolutno svi do jednog vozača na ovim štandovima. To im se očigledno toleriše i zbog toga neću pogriješiti ako kažem da je cijelo udruženje lopovsko.

Račun za vožnju u pravilu nećete dobiti nikad (ako izričito ne tražite, a i tad vas čeka beskorisni nota račun). Kusur takođe rijetko dobijate jer vozač podrazumijeva da mu ostavljate bakšiš. Vozila su po pravilu starija od 10 godina, prinuđeni ste slušati lošu muziku, udisati duhanski dim i smradove a prozor ne smijete otvoriti. Pojas nerijetko i ne funkcioniše a ako ga svežete vozač će vas ispratiti čudnim pogledom sa podsmjehom. Vozač će vas nerijetko daviti glupim pitanjima čak i kad vidi da vam nije do priče. Sve ovo važi za većinu, čast izuzecima kojih je malo.

U isto vrijeme sarajevski taksisti imaju tako snažan lobi da godinama sprječavaju uvođenje gradskog prevoza sa aerodroma (da bi oni mogli nesmetano operisati), uspjeli su izdejstvovati izuzeće od Zakona o fiskalizaciji (inače svi ostali privrednici MORAJU izdavati fiskalne račune) itd. itd.

Ako ste prvi put u Sarajevu i stigli ste na aerodrom NIKAD, ali baš NIKAD ne sjedajte u vozilo Sarajevo Taxija ispred izlaza jer ćete sigurno biti opljačkani ili ćete doživiti neugodnosti. Umjesto toga, nazovite nekoga od konkurencije (Crveni ili Žuti taksi) i oni će poslati vozilo koje će bez problema da vas odveze i do Ilidže ili Dobrinje ako treba, iako je relacija kratka, i naplatiće vam onoliko koliko otkuca taksimetar.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
253
Prijavi ovu recenziju
Autostakla
 
2012-08-09 15:18:32 Saka
Ukupna ocjena 
 
5.0
Kvalitet 
 
5.0
Cijena 
 
5.0
Recenzent: Saka    9. August 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Povoljna original stakla

MX je jedan od rijetkih firmi koja će uraditi ono što obećaju u roku i vrlo povoljno. U stanju su obezbijediti original stakla (za razliku od nekih koji rade samo s kineskim kopijama) i brzo ih profesionalno montirati u vašem prisustvu. Cijene su jako realne a kvalitet vrlo dobar. Toplo preporučujem.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
100
Prijavi ovu recenziju
Autolimari i lakireri
 
2012-08-09 15:15:27 Saka
Ukupna ocjena 
 
4.0
Kvalitet 
 
5.0
Cijena 
 
3.0
Recenzent: Saka    9. August 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Skupi ali dobri

Iako mi je nuđena i duplo manja cijena za popravak i lakiranje ulubljenog blatobrana odlučio sam se za Speed zbog dobrih preporuka. Kvalitet urađenog stvarno jeste na zavidnom nivou. Nakon urađenog teško se može primjetiti da je tu ikad i bio udarac. Cijene bi možda mogle biti nešto niže u odnosu na konkurenciju koja takođe dobro radi, a za manje novce. Ipak, ako vam je kvalitet na prvom mjestu, nećete se pokajati ako izaberete Speed.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
90
Prijavi ovu recenziju
Restorani
 
2012-04-13 14:19:12 Saka
Ukupna ocjena 
 
5.0
Hrana i piće 
 
5.0
Ambijent 
 
5.0
Ljubaznost 
 
5.0
Cijena 
 
5.0
Recenzent: Saka    13. April 2012.
Tek obnovljeno: 13. April 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Odličan

U ovoj recenziji neću ocjenjivati kvalitet fast food hrane za koju znamo da nije pretjerano zdrava. Neću ni porediti njihove hamburgere sa pljeskavicama, ćevapima, ražnjićima i ostalim bosanskim specijalitetima u kojim u Sarajevu možete uživati za manje pare. Jednostavno ću uporediti ovaj McDonald's restoran sa drugim McDonald's-ima u svijetu. A u tom poređenju McDonald's u Titovoj kotira jako dobro.

Znamo da u glavnim gradovima Evrope McDonald's možete naći u svakoj ulici. Kvalitet tih "običnih" restorana je često jako nizak, unutra je gužva i prljavo, osoblje je neljubazno i sporo a među gostima su nerijetko pijanice i beskućnici.

Ovdje to nije tako. Ambijent je vrhunski uređen, a uz McCafe, ovaj restoran je u vrhu McDonald's restorana u Evropi. Uposlenici su dobro obučeni, ljubazni i brzi. Ako naglasite da želite kolu bez leda to ćete i dobiti bez mrskog pogleda (što je čest slučaj u Evropi). Naime, znamo da McDonald's masu leda u već ledeno hladno piće stavlja isključivo da bi ga razvodnio i smanjio troškove. Po izrazu lica uposlenika kada naglasite "bez leda" i u eventualnoj greški kada ipak dobijete piće s ledom možete procijeniti do koje mjere se insistira na toj politici. U Titovoj to neće biti problem.

Hrana je potpuno ista kao i u ostalim McDonald's-ima širom svijeta, ni manje ni više. Cijene su uglavnom standardne za McDonald's i, za naše uslove, nisu jeftini. U svakom slučaju, onaj ko je navikao na McDonald's i zna šta da očekuje ovdje neće ostati razočaran, naprotiv.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
41
Prijavi ovu recenziju
Restorani
 
2012-04-13 13:01:15 Saka
Ukupna ocjena 
 
2.3
Hrana i piće 
 
2.0
Ambijent 
 
4.0
Ljubaznost 
 
2.0
Cijena 
 
1.0
Recenzent: Saka    13. April 2012.
Tek obnovljeno: 13. April 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Loše

Otkako je Food Office ukinuo all-you-can-eat koncept stvari su se pogoršale. Iako bi očekivali obratno, hrana je bila bolja kad si mogao jesti koliko želiš. I personal je bio ljubazniji. Sada vas u Food Office-u uz previsoke cijene očekuju obroci bljutavog okusa i neljubazni uposlenici. Glavni obrok od, recimo za naše uslove visokih 7.5KM, će nerijetko doći bez priloga i bez hljeba, koje ćete morati posebno platiti (što naravno ne piše u meniju). Uz sve to hrana je lošeg ukusa a nemojte se čuditi ako vas poslije zaboli stomak. Da nisam imao kupon sa 60% popusta ovo iskustvo bi bilo još veći promašaj.

Jedino što je u Food Office-u OK je ambijent, iako stolice nisu pretjerano udobne. Sve u svemu, za ove pare možete daleko bolje ručati, čak i u blizini ove lokacije.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
40
Prijavi ovu recenziju
Agencije za nekretnine
 
2012-03-28 18:02:55 Saka
Ukupna ocjena 
 
5.0
Kvalitet 
 
5.0
Cijena 
 
5.0
Recenzent: Saka    28. Mart 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Profesionalnost

Ako agenciju za nekretnine Ingenium moramo opisati jednom rječju to bi bila profesionalnost. Agencija Ingenium je posredovala u iznajmljivanju poslovnog prostora, a cijeli proces je sa njima protekao glatko i bez ikakvih problema.
Agenciju čine mladi agenti sa iskustvom. Njihova prednost je što shvataju značaj novih tehnologija u promociji svoga posla pa tako dosta ulažu u svoj web sajt, prisustvo na socijalnim i drugim mrežama kao i klasični medijski marketing. Ukratko: agencija za preporučiti.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
83
Prijavi ovu recenziju
Banke
 
2012-03-22 17:22:08 Saka
Ukupna ocjena 
 
2.0
Kvalitet 
 
2.0
Cijena 
 
2.0
Recenzent: Saka    22. Mart 2012.
Tek obnovljeno: 22. Mart 2012.
Top 10 Recenzenata  -  

Najveća ali ne i najbolja

Raiffeisen je najveća banka u BiH. Lako je pretpostaviti da time imaju i najširi izbor usluga. No, nakon nešto više od godinu dana korištenja Raiffeisen banke kao fizičko i kao pravno lice mogu ustvrditi da nije baš tako.

Ostaćete zatečeni kad saznate da ova banka ne nudi niti osnovne usluge koje se obično podrazumijevaju kod drugih banaka. Npr. običnu debitnu karticu povezanu sa računom firme kod njih nije moguće dobiti. Moguće je dobiti isključivo posebnu kreditnu karticu na koju onda naplaćuju drastične provizije.

Usluge koje ova banka opet ima u ponudi, kao npr. internet bankarstvo, su ekstremno loše implementirane. Najveća zamjerka je vrijeme procesiranja transakcije, gdje je za obični prenos sredstava s jednog vlastitog računa na drugi, potrebno čekati i po nekoliko sati, a nerijetko i nekoliko dana, ako ste zahtjev poslali petkom. Nepojmljivo je da jedna usluga koja se zove elektronsko bankarstvo ustvari i nije elektronsko niti automatsko već sa druge strane opet sjedi neka baba koja svaku transakciju ručno obrađuje. Ako nikog nema - nema ni transakcije. Ovu "uslugu" banka ipak obilato naplaćuje. Ako mislite da ćete elektronskim bankarstvom moći plaćati račune bez naknade varate se. Pored 4KM mjesečno banka će vam redovno skinuti i proviziju po svakom plaćenom računu, baš kao da ga plaćate na šalteru banke. Pitam se kakva je onda prednost imati elektronsko bankarstvo... Zar sama banka ne bi trebala motivisati klijente da svoje transakcije obavljaju van prostorija banke i tako smanji gužve? To ova banka ne čini, naprotiv, naplaćuje ekstra za ekstra lošu uslugu.

(Ne)ljubaznost uposlenika je posebna priča. Na upit "Zašto nije prošao nalog koji sam poslao prije 3 sata?" dobijam odgovor: "Eto, mi samo sjedimo i čekamo vaš nalog"! Na komentar da njihove kartice nemaju niti čip već samo magnetnu traku, nešto što je na mnogim mjestima u Evropi prevaziđeno, njihov komentar uz podsmijeh je: "Jao, šta ćemo sad?".
Interesantno je da se gospoda uopšte ne obazire na primjedbe i kritike. Umjesto da se trude da iznađu rješenje, pogotovo za pravna lica, oni u vas bulje kao tele u šarena vrata i klimaju glavom.

Kap koja je prelila čašu je kad sam otkrio da za svaku kupovinu karticom preko interneta gospoda naplaćuje 2% od iznosa za navodnu "konverziju valute". Čak i kad je naplata u Eurima za čiji je kurs KM fiksno vezan i gdje praktično nema nikakve konverzije. Da neka banka naplaćuje postotak za kupovinu Visa karticom je nešto sa čim se prvi put srećem. Nijedna banka u Evropi nije toliko bezobrazna, a čujem da ni ostale domaće banke ovo ne rade.

Jedina pozitivna stvar s ovom bankom je da su najveći pa njihove bankomate i poslovnice imate svuda po gradu.

Ah da, ima još jedna, zapravo i najbolja stvar sa Raiffeisen Bankom BiH: ne naplaćuju naknadu za zatvaranje računa. Preporučujem vam da iskoristite tu pogodnost.

Da li Vam je ova recenzija bila od pomoći? 
250
Prijavi ovu recenziju
8 rezultata - prikazujem 1 - 8
FacebookTwitterFeed